Hong Kong Heritage Museum

Hong Kong är mer än skyskrapor och shopping. Om du besöker Hong Kong och är nyfiken på platsens historia och kultur rekommenderas ett besök till Hong Kong Heritage Museum.

Hong Kong Heritage Museum öppnade så sent som december 2000 men är Hong Kongs största museum. Totalt finns det 12 utställningsgallerier som alla är fyllda av diverse föremål som beskriver Hong Kongs (och den närliggande södra Kinas) historia, kultur och konst. Flera av utställningar tillåter besökarna att interagera och detta museum är också en populär destination för barn av just den anledningen.

En av de mer välbesökta utställningarna är Bruce Lee: Kung Fu‧Art‧Life. Utställningen presenterar Bruce Lee som inte bara är en kampsportsutövare utan även som ett kulturellt fenomen. Utställningen har mer än 600 föremål från Bruce Lees liv som skänkts av diverse lokala och utländska samlare och organisationer.

Bruce Lee Kung Fu Art Life
Utställningen Bruce Lee: Kung Fu‧Art‧Life är en av de populäraste på Hong Kong Heritage Museum

Utöver de olika gallerierna finns det också en större scen där olika shower och uppträdande arrangeras.

Ta sig hit

För att komma till Hong Kong Heritage Museum åker du till MTR Che Kung Temple Station. Därifrån är det en kort promenad på cirka fem minuter längs med gångbron tills du når Hong Kong Heritage Museum.

Sök hotell

Se även

Sevärdheter Hong Kong
Kowloon Shangri-La
Holiday Inn Golden Mile