Disneyland

Tro det eller ej men Hong Kong har faktiskt ett alldeles eget Disneyland som ligger på ön Lantau Island. Nöjesparken öppnade 2005 och även om det är det minsta av världens Disneylands så är det en av de största nöjesparkerna i Hong Kong.

Nöjesparken är indelad i sju olika områden och för att tilltala den lokala befolkningen har flera kinesiska inslag integrerats i både byggnader och attraktioner. Kapaciteten för Hong Kongs Disneyland är 35 000 besökare per dag men nöjesparken har inte varit den succé man initialt hoppades på. Den har dock cirka 7 miljoner besökare per år vilket gör den till en av de mest besökta nöjesparkerna i hela världen.

Hong Kong Disneyland
Entrén till Disneyland i Hong Kong

Ett besök hit är definitiv att rekommendera om du är i Hong Kong med barn som behöver aktiveras. Räkna dock med att du behöver spendera nästan en hel dag här då det dels tar tid att ta sig hit och dels tar tid att gå igenom hela nöjesparken.

Mer info

Om du planerar ett besök till Disneyland under ditt besök till Hong Kong rekommenderar vi ett besök till nöjesparkens hemsida. Där finner du mer information kring öppettider, priser och parkens olika attraktioner.

Sök hotell

Se även

Tips hotell Hong Kong
The Fleming
Grand Hyatt